sobota, 18. november 2023

Počastitev 50+ let arhitekture

Na povabilo Zbornice arhitektov, prostorskih načrtovalcev, krajinskih arhitektov in arhitektov konzervatorjev Goriške pokrajine  (Odrine degli Architetti Pinaificatori Paesaggisti e Conservatori di Gorizia – APPC Gorizia) smo se udeležili počastitvi kolegov, ki so že več kot 50 let vpisani v zbornico.

Gre za tradicijo, ki jo v Italiji izvajajo od 80 let ko je prva uradna zbornica arhitektov v Italiji praznovala 50 let.  

Dogodek je potekal v čudoviti dvorani Lantierijevega dvorca v Gorici s programom s katerim so zlate žige kot prizanje za več kot 50 let profesionalnega delovanja podelili kolegicam Luisa Codillia in Marieteresa Grusovin ter kolegom Bruno Brunello, Giancarlo Lupieri, Giorgio Picotti.

Po predstavitvi kolegov je potekala podelitev zlatih žigov in v veliko čast si štejemo, da je eno od priznanj podelila tudi predsednica Društva primorskih arhitektov Ines Bonutti. 

Uradni del je zaključil krajši pogovor, ki ga je vodil kolega Giovanni Vragnaz. Predstavitev in pogovor so predvsem zaznamovale misli, da je delovanje na področju arhitekture in prostora nekaj kar ne pozna upokojitve in da je za dobre rešitve potreben čas saj imajo posegi v prostor praviloma čas trajanja več generacij. 

Nekaj slik iz dogodka je dostopnih na povezavi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar