ponedeljek, 9. oktober 2017

PERSPEKTIVE MESTA - Razstava o novogoriški arhitekturi 1947-1987


Vljudno vabljeni na odprtje razstave "Perspektive mesta - Novogoriška arhitektura med letoma 1947 in 1987", ki bo v četrtek, 12. oktobra 2017, ob 18. uri na razstavnem prostoru med Goriško knjižnico in SNG Nova Gorica.

Razstava je nastala ob 70-letnici Nove Gorice, ki sovpada tudi s 110. obletnico rojstva Edvarda Ravnikarja, avtorja urbanistične zasnove mesta. Prav na dan odprtja razstave bo minilo tudi natanko 70 let od nastanka znamenite Ravnikarjeve perspektivne risbe mestnega središča, ki je nastala 12. oktobra 1947.

Perspektiva mesta se je v desetletjih nastajanja Nove Gorice sestavljala in dograjevala z arhitekturnimi stvaritvami različnih slovenskih arhitektov. V izbor so vključene stavbe, ki so starejše od 30 let in jih glede na časovni kriterij starosti že lahko opredeljujemo kot dediščino. Razstava skozi medij fotografije raziskuje arhitekturo Nove Gorice, v spremnih tekstih pa na kratko predstavi njene snovalce. 

Nove fotografije so delo priznanega arhitekturnega fotografa Mirana Kambiča, večina starejših fotografij pa je iz arhiva Foto ateljeja Pavšič-Zavadlav iz Solkana.

Razstava je nastala v sodelovanju med Društvom primorskih arhitektov in Mestno občino Nova Gorica, podprlo jo je tudi podjetje Ginex International d.o.o.  

Vabilo v PDF datoteki.






Ni komentarjev:

Objavite komentar