petek, 14. oktober 2016

Multimedijska razstava v CARINArnici in ogledi arhitektur v sosednji Gorici

Ob koncu tega tedna se bosta na našem koncu dogodila dva z arhitekturo povezana dogodka.

Multimedijska razstava BORDER + | OUVERTURE
Sobota, 15. oktober 2016, ob 19. uri v CARINArnici - bivaku urbane kulture 

Od sprostitve meje med vzhodnimi in zahodnimi evropskimi državami, 21. decembra 2007, se je pričela preobrazba stotine objektov na meji. Opazovalca prostorskih in krajinskih sprememb, arhitekta Simon Brunel in Nicolas Pannetier iz berlinskega Atelier Limo, zadnjih 10 let redno potujeta med Baltskim in Jadranskim morjem in zbirata fotografije, zvoke in videe, ki so prikazovali preoblikovanje zgradb in pokrajin ob Šengenski meji. V preteklih letih sta obiskala tudi naš prostor, somestje obeh Goric. Na povabilo Kinoateljeja se sedaj pri nas prvič predstavljata z izborom/selekcijo njunega dela. Dogodek bo prvi v vrsti predfestivalskih dogodkov potujočega monografskega filmskega festivala Nagrada Darko Bratina 2016.

Vrhunec njunega gostovanja bo v soboto, 15. oktobra, ko bosta pred CARINArnico - bivakom urbane kulture, izvedla tudi interaktivni performans s katerim bodo fotografije preteklosti, fotografije mejnih prehodov posnetih po Evropi med leti 2006 in 2016, postale fotografije sedanjosti. Vabljeni na multimedijski dogodek na meji ob koncertu Poline Tikk - Pollytikk. 
Več informacij na strani Kinoateljeja, ki prireja ta dogodek.


FAImarathon v Gorici
Nedelja, 16, oktober, med 10.30 in 15.30
 
V nedeljo 16. oktobra 2016 si bo v sosednji Gorici v okviru FAIMARATHONA, mogoče ogledati več objektov iz obdobja italijanskega racionalizma.

Ogledi objektov bodo potekali med 10.30 in 15.30


Več informacij dobite na strani FAIMARATHON.

Ni komentarjev:

Objavite komentar