sreda, 14. september 2016

Vabljeni na otvoritev CARINArnice – bivaka urbane kulture




V četrtek 15. septembra 2016 vas in vaše prijatelje vljudno vabimo, da obiščete dogodke, ki se bodo zvrstili ob uradnem odprtju prenovljenega objekta nekdanjega mejnega prehoda na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, ki ga je Mestna občina Nova Gorica namenila skupnemu delovanju petih društev:  Društva humanistov Goriške, Društva primorskih arhitektov, Kulturno umetniškega društva KREA, Zavoda Kinoatelje in Zavoda Kinokašča.

Društvo primorskih arhitektov bo v okviru otvoritve objekta »CARINArnica– bivak urbane kulture«, izvedlo dva dogodka: Urbani voden sprehod ob meji ter postavitev manjše razstave z naslovom »Prehodi – v iskanju mesta«.
Sprehod se bo pričel pri CARINArnici ob 16. uri in se bo tam zaključil predvidoma ob 18.30 uri. Uradna otvoritev se bo pričela ob 19. uri.

Razstava z naslovom »PREHODI – v iskanju mesta« s fotografskimi podobami vabi k zaznavanju prostorov dveh mest, ki jih mimogrede, tudi vsakodnevno, srečujemo, brez da bi opazili skupne vezi in podobne usode, ki jih povezujejo. Pot na Kapelo: ulica z jasnim imenom in namenom, ki se izteče v stezo sredi gozda. Dva velika objekta tik ob meji: Remiza in Kazermete: mogočni stavbi iz nekega drugega obdobja, ki ju danes povezuje nejasna prihodnost. Potok Koren: potok presekan z mejo, predrugačen z urbanizacijo, a še vedno tudi element narave, ki se tako ali drugače upira mejam in načrtom. Razstava bo postavljena na mejni ograji, prostore, ki jih prikazuje pa bomo v živo srečali na vodenem urbanem sprehodu.

POVEZAVA DO VABILA V PDF-formatu


Ni komentarjev:

Objavite komentar