torek, 15. december 2015

Odkritje kipa, odprtje razstave in predstavitev čezmejnega vodnika po Fabianijevi dediščini



V četrtek, 17. decembra 2015 vljudno vabljeni v Gorico, v Trgovski dom (Corso Verdi 52) in Ljudski (Giardini Pubblici), kjer se bodo odvili še zadnji dogodki v letošnjem Fabianijevem letu.

Ob 18.30 bo v Trgovskem domu otvoritev fotografske razstave Vzporednice in nasprotja, ki skozi podobe, avtorja Simona Kerševana, raziskuje Fabianijevo arhitekturo v goriškem prostoru.

Na otvoritvi razstave bo predstavljen tudi nov, čezmejni vodnik po Fabianijevi arhitekturni in urbanistični dediščini na Goriškem, ki predstavlja pomembno korak k širšemu poznavanju kulturne zgodovine prostora in odpira možnosti za skupen, čezmejni razvoj kulturnega turizma. Pri nastajanju vodnika so sodelovali: Društvo primorskih arhitektov, Slovenska kulturno-gospodarska zveze, Občina Gorica, Mestna občina Nova Gorica, Fundacija Goriške hranilnice (CARIGO) in Musei provinciali Gorizia (Pokrajinski muzeji Gorica).

Ob 19.30 se bo dogajanje nadaljevalo v sosednjem parku (Giardini Pubblici), kjer bo slavnostno odkritje spomenika Maksu Fabianiju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar