petek, 25. julij 2014

Arhiteklturni izlet: Čedad in Benečija

Arhitekturni izlet: Čedad in Benečija 
Nedelja, 27. 7.2014
Zbirna tocka: trg 25. maja na Dobrovem ob 9h
Odhod s kombiji ali osebnimi avtomobili, glede na stevilo prijav 


Gre se za celodnevni sprehod skozi bliznji Cedad in Benecijo. Ogledali si bomo arhitekturo tako iz Keltskih casov, kot 30' in 70' let kot sodobne objekte. Predstavljene nam bodo zanimive prenove, iznajdljive resitve na dolocene arhitekturne probleme in trend prenov v Cedadu.

Poseben povdarek izleta so ogledi stavb zamejskega arhitekta Valentina Caharije Simonitti. Simonitti je sodeloval tudi z Marcellom d'Olivo v 70' letih prejsnjega stoletja. Deloval je v rodni Beneciji in izdeloval projekte od Krajinskega parka Benecije, do industrijskih stavb, do stanovanjskih samostojnih his in risal detajle za opremo njegovih his. Lahko recemo, da je popolna arhitekturna osebnost, ki je znal zdruziti znacilnsti domace zemlje s sodobni potrebami njegovega casa.

Tekom izleta nas bodo strokovni vodili lokalni arhitekti.

Izlet drustva bomo zakljucili z obiskom festivala Mittelfest, ki se te dni odvija v Cedadu. Na voljo je vec predstav, prosto po izbiri (http://mittelfest.org/).

Vec informacij v priponki, prijave zbiramo do petka, ker lahko eventuelno organiziramo kombije, ali pa se bomo peljali posamezno z osebnimi vtomobili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar