petek, 29. oktober 2021

ZGRADILI NAJ BI ... / Nova Gorica, mesto novih vizij?


Društvo primorskih arhitektov vas prijazno vabi na okroglo mizo in razpravo o vizijah urbanističnega razvoja Nove Gorice, ki bo potekala v četrtek, 4. 11. 2021, v Ekscentru (Delpinova ulica 20, Nova Gorica – bivši prostori Daimond centra) s pričetkom ob 18. uri.

Kakšna so bila pričakovanja ter s kakšnimi procesi in izzivi se je soočala arhitekturna in urbanistična stroka pri izgradnji podobe mesta, kot ga lahko vidimo danes in kakšno vizijo (vizije) naj bi si zastavili za njegov nadaljnji razvoj?

Na vprašanja bomo na okrogli mizi skušali odgovoriti s pomočjo kolegov arhitektov Emila Bratine, Vinka Torkarja in Tomaža Vuge, ki so mesto sooblikovali z arhitekturo in urbanizmom, s konkretnimi projekti ter z razmisleki in teksti o mestu, z delovanjem v projektivi, politiki, kulturi, nenazadnje tudi v okvirih Društva primorskih arhitektov.

Okrogli mizi bo sledila razprava s publiko o izzivih mesta v prihodnosti. Okrogla miza in razprava sta namenjeni širši javnosti, saj smo prepričani, da so vprašanja razvoja mesta vprašanja celotne družbe in predvsem tistih, ki bodo prihodnost mesta aktivno soustvarjali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar