torek, 9. december 2014

Predstavitev knjige "ČAR PROSTORA" in otvoritev retrospektivne razstave MIHEVC100 v tržaškem Kulturnem domu

Spoštovani!

Ob 50-letnici otvoritve Kulturnega doma v Trstu vas z veseljem vabimo na predstavitev knjige ČAR PROSTORA (Založništvo tržaškega tiska) in na otvoritev retrospektivne razstave MIHEVC100ki bo v četrtek, 11.decembra 2014, ob 19.45 v Kulturnem domu v Trstu, ulica Petronio 4.

ČAR PROSTORA prikazuje stoletje notranjega oblikovanja slovenskih arhitektov v Furlaniji Julijski krajini. Knjga opisuje najpomembnejše stvaritve nekaterih arhitektov, ki so najbolj zaznamovali prostor Slovencev v Italiji, od nekaterih detajlov ureditve notranjosti tržaškega Narodnega doma, preko stvaritev Josipa Costaperarie in Ivana Vurnika, do Eda Mihevca, Benečana Valentina Simonittija, in predstavnikov mlajše generacije, kot sta Aleš Prinčič in Dimitri Waltritsch.

Razstava MIHEVC100postavljena v vhodnem atriju Kulturnega doma, je posvečena arhitektu, urbanistu in oblikovalcu Edu Mihevcu. Razstava je bila že postavljena julija 2011 v Veliki sprejemni dvorani Cakarjevega doma v Ljubljani ob 100-letnici arhitektovega rojstva, pripravil pa jo je Iniciativni odbor EM100, v sodelovanju z Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Visoko šolo za dizajn v Ljubljani, Pokrajinskim arhivom Koper in Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper.


Ni komentarjev:

Objavite komentar