sreda, 24. september 2014

STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE S TRŽNICO PONUDNIKOV TRAJNOSTNE GRADNJE

sreda, 8. oktober 2014 
Stergulčeva hiša Bovec 

Strokovni dogodek je osredotočen na trajnostno gradnjo in obnovo z vidika uporabe gradbenih materialov in storitev na območju Alp v luči bivalnega udobja, energetske učinkovitosti, prepoznavanja poslovnih priložnosti ter povezovanja oziroma sodelovanja. 
Nanj ste vabljeni vsi, ki ste vpeti v procese obnov in novogradenj, poleg tega pa tudi tisti, ki vas ta tematika zanima. 

PROGRAM: 

9.30–10.00: Zbiranje ob kavi 

10.00 – 13.00: Predavanja 
  1. Stojan Habjanič: Tradicionalni gradbeni materiali 
    • Iz narave nekoč, iz narave tudi danes 
    • Ekologija – ekonomija: 
      • sta navedena pojma res v nasprotju 
      • ekološke značilnosti materialov 
      • vplivi na zdravje 
    • Regionalno prisotne surovine 
    • Sodobni bio gradbeni materiali in izdelki 
    • Primeri iz prakse 
  2. Mojca Gregorski: Izzivi, vidiki in načini povezovanja na primeru projekta Chameleon kot uvod v delavnico o dobrih praksah povezovanja in sodelovanja 
  3. Predstavitev priročnika Gradimo za jutri – Priročnik za trajnostno gradnjo s katalogom ponudnikov 

13.00–14.00: Poslovna tržnica ponudnikov trajnostnih materialov in storitev s prigrizkom 

Kontakt za dodatne info: Patricija Rejec, 05 38 41 506 ali patricija.rejec@prc.si. Projekta AlpBC in CABEE, ki se izvajata v okviru programa Alpine Space, sta sofinancirana s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

PRIJAVA: 
Prijavite se najkasneje do petka, 3. oktobra 2014, na e-poštni naslov patricija.rejec@prc.si ali po telefonu na št. 05/ 38 41 506. Podjetniki, ki bi želeli svojo poslovno dejavnost predstaviti na tržnici ponudnikov nam to ob prijavi zapišite oziroma povejte. 


O predavateljih:

Inženir gradbeništva Stojan Habjanič je dejaven na področju biološke gradnje, ekologije prostora in energije stavb. V letih svojega dela se je srečal s številnimi izzivi, novimi in pozabljenimi znanji. Rdečo nit njegovega delovanja lahko označimo s pojmi: interdisciplinarnost, radovednost, narava, nenehno novi izzivi, večno učenje. 
Na področju zdrave in varčne gradnje je v Sloveniji dobesedno oral ledino. 
Prevaja literaturo, piše tekste, projektira, izobražuje inženirje, arhitekte, obrtnike in investitorje, sodeluje na številnih konferencah in seminarjih, izvaja gradbena dela, vodi delavnice z neposrednimi prikazi … in še bi lahko naštevali. 

Arhitektka Mojca Gregorski in studio Modular, v okviru katerega deluje, sta v arhitekturnih krogih dobro poznana, saj sta večkrat opozorila nase s kakovostnimi izvedbami, ki so dobile nominacijo celo v najuglednejših evropskih arhitekturnih logih, kot so tisti za nagrado Mies vam den Rohe. 
Njen posebno uspešen in odmeven je bil projekti Vrtec v Kidričevem, s katerim si je ustvarila ime za nadaljnja podobna naročila. Podjetniška ideja je bila enostavna in jasna: trgu ponuditi paket svetovanja, načrtovanja, izvedbe, energetike in financiranja, vse pod enotnim modelom, ki so ga zaradi njegove sposobnosti prilagajanja različnim situacijam kasneje poimenovali Chameleon. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar