sobota, 22. september 2012

4xMM NOVA GORICA Mesto Meje. Mesto Moderne. Mesto Mladih. Moje Mesto.

DELAVNICE ZA OTROKE

Tip dogodka:
Razstava

Čas dogodka:
Med ponedeljkom  1.10.2012 in petkom 5.10.2012 v času pouka
 
Lokacija:
Osnovne šole v Novi Gorici

Izvajalec:
Zaps – Arhitektura in Otroci, Društvo primorskih aritektov

Kontakt:
Maša Živec, masazivec@gmail.com , 031 513 005


Delovna skupina AIO organizira na svetovni dan habitata, 1.10.2012, v sodelovanju z Društvom primorskih arhitektov in arhitektko Mašo Živec, v Novi Gorici delavnice na temo urbane prenove.

DELAVNICA 1
Skupaj z  otroci bomo izdelovali prostorske elemente urbane opreme, klopi, počivalnike, luči... ipd. Pogovarjali se bomo o problemih in potencialih javnega prostora, opazovali kaj vse se v njem dogaja. Oblikovane izdelke iz kartona spete s sistemom Makedo bomo postavljali v prostor in se seznanjali z možnostjo urbane prenove javnega prostora s pomočjo elementov urbane opreme.

Starostna skupina otrok:           4. Razred OŠ
Trajanje dogodka:                    1,5h (2 šolski uri)

DELAVNICA 2
1del:
Učenci 6. razreda, bi pri tehničnem pouku ali v drugačni obliki ustvarjalne delavnice izdelali gugalnico iz lesa ali vrvi (mrežo).
2.del:
Naslednji dan bi se skupaj z vodjo delavnice sprehodili po bližnji okolici šole in poiskali primerno mesto kamor bi se gugalnica lahko namestila. Med sprehodom bi se pogovarjali o našem mestu, o kvaliteti našega ožjega bivalnega prostora. Ob gugalnici bi v popoldanskem času organizirali dogodek, na katerega bi povabili tudi starše. Ob tej priliki bi se skupaj odpravili na urbani sprehod in se med tem pogovarjali o našem mestu, o njegovi prenovi in kvaliteti življenja v njem.

Starostna skupina otrok:           6. Razred OŠ
Trajanje dogodka:                    1,5h (2 šolski uri)

Razstava izdelkov delavnice  na OŠ
Urbani sprehod

Ni komentarjev:

Objavite komentar