petek, 31. avgust 2012

LL STOL: PODPRIMO MLADE SLOVENSKE OBLIKOVALCE


LL STOL so razvili na Fakulteti za arhitekturo ljubljanske univerze in je plod sodelovanja med študentom Lukom Ločnikom in tovarno Stol Kamnik. Projekt se je začel kot kratka delavnica na temo uporabnega stola za mlade ljudi, za uporabnike manjših stanovanj in z dosegljivo ceno. Od ideje do izvedbe projekta sta minile 2 leti in sedaj so prvi primerki stola tu.


LLSTOL je enostaven, udoben in večnamenski stol, sestavljen iz dveh oblikovno in dimenzijsko enakih elementov. Stol lahko enostavno razstavimo in elementa praktično pospravimo ali uporabimo za različne namene: podporo pri ležišču, manjšo mizico, klop.  

Z uporabo večjega števila elementov lahko sestavimo tudi knjižne police ali omaro in različne površine za sedenje, ležanje. Uporaba in sestavljenje v pohištvo različnih namembnosti je enostavno in brez zahtevnih detajlov ali kovinskih delov. Stol je v celoti narejen iz lesa bukve - po kalupu oblikovane vezane plošče in površinsko zaščiten z naravnim lanenim oljem. Dodatno je možno izdelati perforacije in tekstilni dodatek "nogavico" ki daje stolu individualnost. 

Z nakupom stola na internetni strani Kickstarter.com boste podprli in pomagali k preboju prvemu slovenskemu izdelku na tej pomembni platformi za mlade kreatvce. Na stol pa se je možno tudi vsesti v trgovinah ID doma, Kubus interier, Ika in v Arhitekturnem muzeju v Ljubljani. Nakup stola in pa podporo projekta ter mnogo več informacij o projektu pa lahko vidite na:


Z nakupom stola pomagate pri uspehu prvega slovenskega design produkta na tej pomembni ameriški platformi za podporo start up projektom.











Ni komentarjev:

Objavite komentar