ponedeljek, 25. junij 2012

II. DEL 11. POGOVORNEGA VEČERA DIVAČA – MESTO NAD REKO Z GOSTOM ARHITEKTOM JANEZOM SUHADOLCEM


Gost drugega dela 11. pogovornega večera Divača – mesto nad Reko, posvečenega 140. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika (1872-1957), bo arhitekt Janez Suhadolc s predavanjem »Zakaj študij arhitekture odsvetujem«. Predavanje bo repriza njegovega »Zadnjega predavanja«, s katerim je letos v nabito polni Plečnikovi predavalnici Fakultete za arhitekturo v Ljubljani zaključil svojo pedagoško kariero.

Arhitekt Janez Suhadolc je pričel svoje poklicno udejstvovanje v začetku sedemdesetih let kot grafični oblikovalec, danes pa ga poznamo predvsem kot oblikovalca preko 250 unikatno oblikovanih stolov, predstavljenih v treh samostojnih monografijah STOLI / CHAIRS 1, 2 in 3. Arhitekt Suhadolc je tudi avtor številnih člankov in kolumen v slovenskem revijalnem in časopisnem tisku, deloma zbranih v knjigi esejev »Nič ne bom rekel, tiho pa tudi ne bom«. Leta 2007 je izšla njegova knjiga potopisov »Od akropole do Ribnice«.

V svojem predavanju bo na primeru Ljubljane predstavil svoje poglede na razvoj in aktualno stanje v arhitekturni stroki, kateri s svojo ustvarjalnostjo, pronicljivo kritiko in navezanostjo na mojstra Plečnika z vso predanostjo tudi sam pripada.

Pogovorni večer, organiziran v sodelovanju s Slovensko kinoteko, Muzejem slovenskih filmskih igralcev in Razvojnim centrom Divača bo v torek, 26. junija 2012 ob 19 uri v večnamenski dvorani Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Škrateljnovi domačiji v Divači.

Vstop prost, vabljeni...





Ni komentarjev:

Objavite komentar